Nieuws

10de editie wat een feest
29 October 2017

Wat we hoopten, dat de 10e editie een feest zou worden is uitgekomen. Na een inspirerende relatie-avond op 19 oktober, een gezellige vrijwilligersmiddag klonk van 24 tm 27 oktober voor 3685 wandelaars traditiegetrouw het Sallands wandellied. Onder prachtig herfstwandelweer, werden de Sallandse routes afgelegd. Deze waren op onderdelen verrassend gewijzigd. Op de eerste dag was Wijhe weer in een vrolijke Hallowiejesfeer gehuld en werden de wandelaars op de 30 en 40km opgewacht door het college van burgemeester en wethouders in de raadszaal van het gemeentehuis. De 20 km-wandelaars troffen een troubadour op hun rustpunt en konden een biologisch agrarisch bedrijf bezichtigen. 

De kids waanden zich deze week in Ibiza nadat dansgroep de Firecats de week met een showdans geopend had. Zelf dansten ze de tent uit op het ritme van de warming up door sportinstituut Kracht.

 

Bij terugkomst werden de wandelaars opgewacht door entertainmentartiest René de Brouwer. Als hotelpiccolo op stelten, maar even later en ook de volgende dag in talrijke gedaanten: politieagent, volksvrouw, clochard, zwemmer en motorrijder.
Op woensdag was Heino rood gekleurd en zorgde een draaiorgel voor vrolijke muziek. Een gezellige drukte rond de pomp gedirigeerd door Co de Rood. De kids waren druk in de weer om medailles te kleuren en te versieren. Deze zijn bestemd voor de kinderen die deelnemen aan de kidsrun van de Diepe Hel Holterbergloop op 29 oktober. Kinderen voor kinderen!

Donderdag was voor de 40km een verrassing: in plaats van de Hellendoornse berg zat mu de Lemelerberg in de route. Ja, de heuvelrug telt vele bergen. Voor iedereen was dat vandaag ook Luttenberg. Altijd een verrassing. Bij binnenkomst nam het dorp al zijn hoedje af voor de wandelaars door de weg te versieren met bovenmaatse hoofddeksels. Na een appel of een ei op het rustpunt volgde het hoogtepunt in het bos. Deze keer omgetoverd in een prachtig Afrikaans decor compleet met kleurig geklede inlanders die kwistig bananen uitdeelden.
Vrijdag alweer de laatste dag. Onder een stralende zon werd de laatste etappe afgelegd. Wesepe viel dit jaar buiten de route, maar daarvoor in de plaats werd Okkenbroek aangedaan. Voor velen, zelfs uit de regio, een ontdekking. In Heeten was het gezellig en werd van daar enthousiast de tocht via de bossen van Schoonheten afgelegd. Op naar de intocht op de Grote Markt en Via Sallandia in Raalte.
De kinderen verzamelden zich na hun tocht door de wei en door de koetunnel en, evenals gisteren over een boerenerf, bij De Leeren Lampe. De slagwerkgroep Rambakkie stond garant voor een luidruchtige stoet naar de Grote Markt.
Triomfbogen, traktatie van rookworst en een glaasje Jacoba, een kunstinstallatie van Chantal de Wolde, straattheater van de gezusters Booijink, living statue, de kleurijke steltlopers Monsieur en Madame Rouge Blanc, een glaasje cider, optreden Roalter Jongs, maken van een graffitikunstwerk door Djim Pijnappel, drive-in dicotheek Schot deur ’t Pleeraam met presentator Co de Rood, een wandelstreekmarkt, straatorkest Heuronsis en een talrijk publiek waren de ingrediënten voor een grandioze intocht.
In de tent vervolgens een uitbundig feest met optredens van Johan Bril en de Anonanoos, beide artiesten die weliswaar weinig meer optreden, maar voor de SW4D een apart plekje reserveren in hun agenda. Vermoeide voeten of niet: er werd gehost en gedanst tot om 19.00 uur het laatste nummer door de DJ werd ingezet.
Het einde van een fantastische wandelweek met veel tevreden en enthousiaste deelnemers. Dit oordeel gebaseerd op de talloze complimenten, bedankjes en lieve afscheidswoorden die de organisatie mocht ontvangen. Deze naast de zinvolle opmerkingen die we kunnen gebruiken om volgend jaar weer een mooie editie te organiseren. Dat wordt dan de 11e, maar voor de kids de 10e: weer feest op 23 t/m 26 oktober 2018.

 

Alle berichten

 

1 mei inschrijving open
04 April 2018
SW4D is een en al verhaal...   Is het voorjaar te vroeg om aan de herfst te denken? Niet als het gaat om de Sallandse Wandelvierdaagse gaat, want op 1 mei staat de inschrijving weer open. Sommigen houden...
Aftermovie 2017
15 November 2017
Naast de nodige foto's van de onze fotowerkgroep heeft de filmploeg van Blender Media de nodige bewegende beelden geschoten. Ze werden begeleid door onze parcoursontwerpers zodat ze werden meegenomen naar de mooie en unieke plekjes van de SW4D routes. Natuurlijk...
Wandelblog Hé Opa
14 November 2017
Leestip: Hé Opa heeft een geweldig leuke wandelblog geschreven over alle 4 dagen van de SW4D.    Maar wie is Hé Opa: Ik ben Henk van der Sanden. (69 jaar). Onder tussen heel bekent als  Hé Opa !...
10de editie wat een feest
29 October 2017
Wat we hoopten, dat de 10e editie een feest zou worden is uitgekomen. Na een inspirerende relatie-avond op 19 oktober, een gezellige vrijwilligersmiddag klonk van 24 tm 27 oktober voor 3685 wandelaars traditiegetrouw het Sallands wandellied. Onder prachtig herfstwandelweer, werden...
Livestreaming intocht SW4D
25 October 2017
Dit jaar zal de ontvangst in Raalte  extra feestelijk en kleurrijk zijn. En omdat het de 10de editie is willen we dit met zoveel mogelijk toeschouwers delen. Natuurlijk hopen we op een grote opkomst in het centrum van Raalte....

Routes

20 km
20 km
Starttijd: 09:30 tot 10:30 uur
Routes: Dag 1: Wijhe
Dag 2: Heino
Dag 3: Luttenberg
Dag 4: Heeten
30 km
30 km
Starttijd: 08:30 tot 09:00 uur
Routes: Dag 1: Wijhe
Dag 2: Heino
Dag 3: Luttenberg
Dag 4: Heeten
40 km
40 km
Starttijd: 07:30 tot 08:00 uur
Routes: Dag 1: Wijhe
Dag 2: Heino
Dag 3: Luttenberg
Dag 4: Heeten