Alternatieve SW4D

Wegens succes verlengd tot 1 augustus 2021!!!

Vanwege het overweldigende succes en de aanhoudende Coronomaatregelen hebben we besloten om een steentje te blijven bijdragen aan een vitaal Nederland. Om die reden kun je tot 1 augustus 2021 blijven meedoen aan de Alternatieve SW4D. De loterijprijzen die we afgelopen jaar beschikbaar gesteld hebben gekregen van de lokale ondernemers gelden wel voor de stempelkaarten die voor 1 mei 2021 ingeleverd worden. Voor de periode 1 mei tot 1 augustus gaan we een nieuwe prijzencarrousel opzetten.

De alternatieve SW4D is (hopelijk) een eenmalige editie – ook nog eens de 13!de – die in het Coronatijdperk in het leven is geroepen.  Helaas mogen we dit jaar geen evenement voor 5.000+ wandelaars organiseren. Daar konden we niet mee leven. Corona heeft voor heel veel ellende gezorgd, maar brengt ook iets positiefs met zich mee, namelijk een flinke dosis creativiteit. Samen met Sallandse ondernemers en partners bedachten we een alternatief plan. In enkele weken is het nieuwe concept uit de grond gestampt.

SW4D wandelgids mét Coronamedaille en verhalen

Speciaal voor onze SW4D familie: de wandelaars, onze Sallandse locals en trouwe achterban ontwikkelden we een nieuwe wandelgids mét unieke medaille, zodat iedereen op zijn eigen gekozen moment toch een vierdaagse kan volbrengen.  De vorm van de medaille is gebaseerd op het COVID-virusdeeltje. Opdat we met wandelen er weer veel positiviteit uit kunnen halen. Lekker gezond in de buitenlucht genieten van al het moois dat Salland te bieden heeft. En natuurlijk weer thuis komen met één en al verhaal. Want om het verblijf te veraangenamen treft de wandelaar bij iedere wandeling een Sallands verhaal aan dat inhaakt op een plaats waarlangs de route voert.

Verkooppunten

Deze eenmalige editie inclusief medaille kost slechts € 13,- (excl. € 1,95 verzendkosten als u deze online besteld ). De gids kunt u eenvoudig bekijken en bestellen via onze trouwe partner Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

De Sallandse verkooppunten zijn:

Schulten Lederwaren Herenstraat 14, 8102 CP Raalte

Bruna Raalte Herenstraat 19, 8102 CN Raalte

Albert Heijn vd Worp Marktstraat 2 4, 8141 GC Heino

Dorpshuus Heino, Marktstraat 7, 8141 GA Heino

COOP Alfring Butzelaarstraat 21, 8105 AP Luttenberg

Bakkerij Bosgoed, Holterweg 1, 8111 BA Heeten

Nobach Wethouder G.J. Kuiperstraat 2, 8121 AM Olst

Infocentrum IJssel Den Nul Rijksstraatweg 109, 8121 SR Olst

Primera Schippers Langstraat 43, 8131 BA Wijhe

Stempelen en prijzen

Op elke route treft u zelfvoorzienende stempelposten met handspray. Onze handige harrie’s hebben prachtige stempelhuisjes ontwikkeld die u niet kunt missen onderweg en u ongetwijfeld doen glimlachen. Elke route heeft 2 stempelposten. Verzamelt u alle 8 stempels in uw wandelgids, dan heeft u uw bijgeleverde medaille verzilverd en kunt u deze met trots opspelden. Én u maakt ook nog eens kans op één van de vele mooie prijzen.

Alternatieve stempelkaart

Bij het ontwikkelen van een nieuw idee is er altijd ruimte voor verbetering.  Verbeterpuntje is onze stempelkaart in combinatie met de nieuwe stempels. Ze hebben geen hechte relatie om het maar zo te zeggen. Om hier een korte termijn oplossing voor aan te bieden, bieden we onze ASW4D-ers een alternatieve stempelkaart aan. Voor wie al flink gestempeld heeft. Fantastisch, stuur deze vooral in om kans te maken op mooie prijzen. Wij houden uiteraard rekening mee dat de stempels niet zo mooi gehecht zijn als dat ze in werkelijkheid zijn.

PopUlus Hotel de Zwaan Raalte
• Hotelovernachting 2 personen met ontbijt en diner in PopUlus Hotel het Wapen van Delden in Delden
• Hotelovernachting 2 personen met ontbijt en diner in PopUlus Hotel Herikerberg in Markelo

Nobach Olst
• Wandelschoenen inclusief voetonderzoek door podotherapeut

Proeftuin van Salland Den Nul
• 5 x Dinerbon voor 2 personen voor een 5-gangengerechtjes diner

Buuffie’s Proeflokaal Heino
• Dinerbon voor 2 personen

Boerderijwinkel Overesch Raalte
• Mand met streekproducten

Het Buitenhuys Heino
• Dinerbon voor 2 personen

Kapsalon Schuurman Raalte
• 4 x Kappersbon

Thee Schenkerij de Huttert Luttenberg
• 2 Overnachtingen voor 2 personen incl. ontbijt en High tea

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig Velp
• Volledige oeuvre aan wandelgidsen t.w.v. € 895,-

Landgoed de Uitkijk Hellendoorn
• Dinerbon voor 2 personen

Kans maken op één van de mooie prijzen?
Uw volle stempelkaart kunt u inzenden tot en met 1 mei 2021. Nadien zal de stempelkaartkeurmeester de gelukkige prijswinnaars bekendmaken.

Stuur uw volle stempelkaart naar:

SW4D
T.a.v. volle stempelkaart
Postbus 47
8100 AA Raalte

Of

Maak een foto van uw volle stempelkaart en verstuur deze foto naar dertiende@sw4d.nl onderwerp: volle stempelkaart

Plan zelf uw SW4D

Deze unieke wandelbundel bevat 4 routes die u leiden naar de bekende SW4D windstreken. Deze routes zijn speciaal ontwikkeld voor de alternatieve SW4D. Om te voldoen aan de RIVM richtlijnen, start elke route op een andere locatie.

Route 1: Den Nul (gemeente Olst-Wijhe):  Infocentrum aan de IJssel – Brasserie Op Duur Rijksstraatweg 109 Den Nul
Route 2: Heino : Proeflokaal Buuffie’s Marktplein 4 Heino
Route 3: Luttenberg : Spoolder Café & Zalen, Butzelaarstraat 27 Luttenberg
Route 4: Raalte : Hotel de Zwaan, Kerkstraat 2 Raalte

Afstanden

Dag van Wijhe (Den Nul – Olst – Boskamp ) 17 km + bonusrondje 5,5 km
Dag van Heino 22,5 km
Dag van Luttenberg 22,7 km
Dag van Heeten 23,1 km

U mag zelf bepalen wanneer u deze 4-daagse wilt volbrengen en mag de 4 dagen gerust uitsmeren over een langere periode. U hoeft dus niet persé 4 dagen aaneengesloten te wandelen. U kunt desgewenst de routes zelfs in etappes afleggen als 20 km + achtereen te veel voor u is. Ook voor kinderen kunt u hierdoor uw eigen vierdaagse van maken door de afstanden op te knippen. Pak uw ritme en tijd om lekker te genieten van al het moois dat Salland te bieden heeft. Blijf gezond en houd vooral ook voldoende afstand.

Praktische informatie

In de wandelgids staat per route praktische informatie over:

  • Parkeermogelijkheden. Het zijn rondwandelingen, dus u kunt er ook voor kiezen om ergens anders op de route ‘in te stappen’
  • Horecapunten onderweg. Check van te voren de openingstijden, zodat u niet voor een dichte deur staat
  • Stempelposten. Elke route heeft 2 stempelposten
  • Informatie over Openbaar Vervoer mogelijkheden

Overnachten

Wilt u uw verblijf veraangenamen met een aantrekkelijk verblijf? Via onze SW4D wandelhotel De Zwaan in hartje Raalte kunt u een speciaal arrangement boeken. Neem contact op met de familie Poppe en zij helpen u graag verder en ontvangen u met hartverwarmende Sallandse gastvrijheid. Contactgegevens:  info@hoteldezwaan.com of 0572 363738.

Samen maken we het mogelijk

De SW4D wordt elk jaar door vele handen gedragen. Door u als deelnemer, de vrijwilligers en vele sponsoren en partners. Dankzij deze steunpilaren kunnen we elk jaar weer een fantastisch wandelfeest organiseren. We zijn daarom ook bijzonder verguld dat we weer op veel support mogen rekenen om wandelen in Coronatijd toch mogelijk te maken. Dank u wel, met uw deelname support u ons als stichting die 100% door vrijwilligers wordt gerund. En de partners die deze gedenkwaardige 13de editie mogelijk maken verdienen ook een groot applaus.

De alternatieve SW4D wordt mede mogelijk gemaakt door: Salland Zorgverzekeringen, Gemeente Raalte, Gemeente Olst-Wijhe, ZGR, Hotel de Zwaan, Nobach, Brasserie Op Duur, Proeftuin van Salland, Proeflokaal Buuffie’s, Boerderijwinkel Overesch, Restaurant het Buitenhuys, Kapsalon Schuurman, Theeschenkerij de Huttert, Spoolder Café & Zalen, Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, Salland Marketing, Brasserie Dert13n. 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.