Dag 1, de kop is eraf en hoe

22 oktober 2019

Wat een verhaal op dag 1. Om maar eens en ‘paar’ hoogtepunten te noemen. De beeldentuin van de Fundatie / Kasteel Nijenhuis met het heerlijke zonneterras. Eenmaal door de poorten gelopen troffen de wandelaars een knap stuk amateurtheater aan. Witte duiven, pikvoer, en 2 koks met lege pannen. Een gevalletje hond uit de pot en de duif is gevlogen… En voor sommige wandelaars was het de dag dat ze nieuw levensgeluk tegemoet liepen. Ze waren namelijk live getuige van de geboorte van Klaartje bij de Kleine Tichelhof. Wij noemen haar Klaartje, maar de officiële naam van het geboren kalfje is Leida 234. Prachtig wat mooi. Daarna was Lierderholthuis aan de beurt. De hoofdstraat was prachtig versierd en uiteraard was heel Lierderholthuis uitgelopen om de wandelaars gastvrij te ontvangen in het Dorpshuus. Nog even een mooi kiekje maken in de schilderachtige tuin van Yvonne Meijberg en nog even mooie spullen bewonderen uit grootmoeders tijd, dat sfeervol werd ondersteund door accordeonisten van Accordeola.

Tijd voor Wijhe. De 20 km wandelaars kijken er al jaren naar uit en wat was het GRIEZELEN van de bovenste plank. Wijhe heeft er echt een mooi spektakel van gemaakt om de Langstraat helemaal om te toveren in HalloWeen sferen. Nog een rondje in en om de Nicolaaskerk om vervolgens door het gemeentehuis  te wandelen om het voltallige college van B&W de hand te schudden. De 30- en 40 kilometer wandelaars mochten nog een stukkie verder, naar het mooie IJsseldorp Herxen en Windesheim. Genieten van het IJssellandschap en natuurlijk ook nog even stemmen op het mooiste wandeldorp van Nederland: Raalte ?. De 12 km maakte nog een smaakvolle stop bij ecologisch boerderij Overesch. Niet te vergeten rolden vandaag vele ZGR bewoners mee. Eerst even een kopje koffie in de SW4D-tent om vervolgens een mooi ommetje te maken. Opgelet, want ze zijn er elke dag bij.
We krijgen blosjes op onze wangen, want we ontvangen allemaal lovende reacties op de routes van vandaag. En dat vinden onze routemannen prachtig wat mooi. Want ze hebben er weer een mooie puzzel van gemaakt.

Voor de SW4D Kids was het een en al beestenboel onder leiding van Boer Roel en Alie Ananas. Met allerlei leuke Sport BSO opdrachten onderweg, op de foto met de Sallandse Neushoorn. De route had vele verrassingen in petto. Door de Hartkamp, over de Wielerbaan, een loop- en muziekparcours door Vital Centre, langs de tennisbanen op weg naar de Landman voor een korte pauze. Daar moesten de SW4D Kids vrijwilligers eerst nog een aantal dieren vangen. De kalkoen was losgevlogen en de schaapjes zagen ook een gaatje. Wat een lol. Dan weer terug naar Raalte, door het Drostenkamp, onder applaus van de bewoners van Angeli Custodes, nog even een handje schudden bij de locoburgemeester Loevezijn. Tijd om terug te keren naar de tent. Nog even flink kleuren, want vandaag was er ook nog een kleurplatenwedstrijd.

En dit was nog maar dag 1. Op naar morgen. We lachen de zon tegemoet. Op naar Heino en die kids, ja die gaan morgen op busreisje naar de Flierefluiter.

 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.