De dertiende SW4D met unieke medaille

1 juli 2020

Met veel trots presenteren wij de ‘alternatieve SW4D – de 13de editie’

Misschien wel zesduizend enthousiaste wandelaars maakten zich in 2020 op voor de dertiende Sallandse Wandelvierdaagse. Het liep –om in wandeltermen te blijven- helaas anders. Na het afblazen van alle zomerevenementen, waaronder de Nijmeegse Wandelvierdaagse, leek de Sallandse nog de enige vierdaagse die wel doorgang kon vinden. Het Coronavirus bleek echter hardnekkiger en ook de laatste strohalm werd de vierdaagseloper ontnomen: de dertiende (!) editie bleek geen doorgang te kunnen vinden.

Het bestuur bedacht echter –samen met Sallandse ondernemers en partners- een variant waarmee coronaproof een vierdaagse volbracht kan worden. Én waarbij toch aan het eind een medaille opgespeld kan worden zonder de regels van het RIVM te overtreden. ‘In tijden van digitale afstand en het oppoppen van allerlei wandelapps, zochten wij naar iets tastbaars. Wandelen verbroedert en brengt mensen weer meer nabij. En in deze tijden willen we vooral een glimlach bezorgen en onze wandelfamilie lekker laten genieten van het Sallandse land’, vertelt voorzitter Chris de Bont

Al deze ingrediënten zorgden voor de ontwikkeling van een nieuwe Sallandse wandelgids. Met vier speciaal ontworpen wandelingen naar de bekende windstreken van de Sallandse wandelvierdaagse kunnen de deelnemers met een stempelkaart de bijgeleverde unieke corona-medaille verzilveren. Deze kan dan –met gepaste trots- volgend jaar op de veertiende editie op de borst gedragen worden. Onderweg treffen de wandelaars zelfvoorzienende stempelposten met handspray. Bij een volle stempelkaart maken de wandelaars ook nog eens kans om een mooie prijs in ontvangst te nemen. Een volledig verzorgd hotelarrangement, dinercheques en een volledige oeuvre aan wandelgidsen t.w.v. 850 euro maken onder andere onderdeel uit van deze prijzencarrousel.

Deelnemers aan de alternatieve SW4D bepalen zelf wanneer zij afreizen naar Salland om –dit maal in alle rust- te genieten van de prachtige routes en de Sallandse gastvrijheid. Om het verblijf te veraangenamen treft de wandelaar bij iedere wandeling een Sallands verhaal aan dat inhaakt op een plaats waarlangs de route voert. ‘Het is natuurlijk ondenkbaar dat onze vierdaagse niet doorgaat. Wij hopen op deze manier toch een beetje geschiedenis te schrijven in tijden van afschaling van grootscheepse evenementen’, aldus een opgeluchte voorzitter Chris de Bont.

De deelnemers kunnen de gids  nu al online en tegen gereduceerd tarief (€10 exclusief €1.95 verzendkosten) bestellen. Vanaf augustus wordt de wandelgids met medaille uitgeleverd. Na 1 augustus kost deze combinatie – hoe kan het ook anders- €13 exclusief €1,95 verzendkosten.  Vanaf augustus is deze unieke gids ook op verschillende plekken in Salland te koop. De verkooppunten worden binnenkort vermeld.

De alternatieve SW4D – de 13de editie – wordt mede mogelijk gemaakt door: Salland Zorgverzekeringen, Gemeente Raalte, Gemeente Olst-Wijhe, ZGR, Hotel de Zwaan, Nobach, Brasserie Op Duur en Salland Marketing.

Via deze link komt u in het bestelsysteem van onze trouwe partner uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Voor vragen over de alternatieve SW4D mail dertiende@sw4d.nl

De dertiende SW4D met unieke medaille
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.