Halloooo allemaal, wat fijn dat je er bent in Luttenberg

24 oktober 2019

Op dag 3 is het altijd weer een verrassing met wat je aantreft in het Luttenbergse bos…En wat voor act, De Luizenmoeder met juf Ank en haar gehele entourage gaven acte de presence. Wat een werk hebben ze er van gemaakt en wat een geweldig decor en uitvoering. Zowel Sinterklaas als de Winterklaas waren aanwezig. ‘Dóórlopen’ klonk uit de mond van de doorrookte juf Helma en juf Ank gaf de wandelaars een lesje ‘niet zwaaien’. Even verder doorgelopen, bergopwaarts deden 2 harde werkers nog een schepje zand bovenop. Een uitgelezen kans voor de wandelaars om de spieren even anders te gebruiken.

100 rolstoelers van ZGR

Tja en traditiegetrouw stonden de mandjes op het voorplein van Spoolder weer klaar met een appel of een ei. Ook verzamelden vandaag weer 100 rolstoelers van ZorgGroep Raalte. Zij hebben eerst een kopje koffie gedronken in het buurthuis Elckerlyc om aansluitend een mooie ronde te rollen. Ook gaven ze de wandelaars een hartverwarmend steuntje in de rug door langs de route te gaan applaudisseren. De middag eindigde voor deze lieve mensen met een lekker bakkie patat, hoe mooi. Applaus voor ZGR met haar team en vrijwilligers om dit elke dag weer te organiseren. De glunderende gezichten, de ontmoetingen zijn goud waard.

Parabool op z’n best

Even de film terugdraaien. Voordat de wandelaars aankwamen in Luttenberg stond er een heel mooi voorprogramma in de steigers. Over minicamping ‘t Linderhof , die overigens volgeboekt was met SW4D wandelaars- met achterop de camping 2 kabouters die in de smalle doorgang, onder een prachtige natuurlijke haag, het straatje keurig aan het schoonvegen waren onder het motto: ‘Wij zijn zuiver in Salland’. Daarna was het centrum van Mariënheem aan de beurt. De Parabool had daar alles uit de kast gehaald, met een heuse snelheidscontrole, DJ, speaker en natuurlijk de eigengemaakte appeltaart. Een diepe buiging.

De wandelaars trotseerden schouwpaden, bossen, klimmetjes en afdalingen met als hoogtepunt de Luttenbergse berg. De 30- en 40 km wandelaars gingen nog even verder door, naar Lemele en voor de 40’ers zat er nog een extra heuvel in, de Lemelerberg met prachtige vergezichten.

Bert van Losser maakt zijn debuut

We hebben nog zoveel om op te noemen. Optredens van de troubadour Rob Krot en Gery Groot Zwaaftink, Streekmuzikant Annet Nikamp,  een heksenact met helende kruiden, de herfstdames en een kunstzinnige aangeklede kanaal met Vinyl Art van Henk Zielman en de indrukwekkende secco’s in de Plaskerk. Weer bij terugkomst gaf Ellen Jannink een optreden en was het zonovergoten buitenterras lekker vol. Kortom teveel om allemaal prachtig te beschrijven. Daarom is het zo mooi om het live mee te maken. Net zoals verslaggever Jaap Even van RTV Oost heeft meegemaakt, althans op dag 1 en dag 2. Bij de start van dag 3 is hij uitgestapt. Last van alles, zuurstofgebrek, zere benen, knieën. De slechte voorbereiding speelde hem parten. Maar zijn collega Bert van Losser neemt op de laatste dag het stokje over. Dus waar oe, want Bert van Losser loopt morgen los op de 20 km route.

De langste kidsetappe

Het was vandaag de langste kidsetappe, maar hij vloog voorbij. Een route met vernieuwde elementen. De Kemphaan (woning voor verstandelijk gehandicapten) zorgde voor een gezellig ontvangst. De zon scheen volop, dus de kids konden even lekker relaxen op het terras. Daarna was het tijd om koers te maken richting het Dorpsbos met een heus bijenhotel. Alie Ananas en Boer Roel hadden weer de nodige lol met de kids en natuurlijk was het weer volop selfietime. Ook het blauwe schaap werd al gauw op de route gevonden. Benieuwd wie er morgen met de prijs vandoor gaat! Vandaag werden al de nodige prijzen uitgedeeld voor de kleurplatenwedstrijd en de winnaars van de Neushoornselfie en Olifantenselfie. Morgen de laatste dag. En omdat het één en al Beestenboel is, wordt iedereen uitgenodigd om in een dierenonesie of extra feestelijk uitgedost te komen.
Nog een paar uurtjes slapen en dan is het zover, de laatste en kortste etappe, want de nodige kilometers zijn gemaakt en de kids hebben zin in een welverdiend feestje. #wahmooi

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.