Rode woensdag, blubberschoenen en brandnetelsoep

23 oktober 2019

Die Rode Woensdag begint toch steeds meer vorm en kleur te krijgen…Steeds meer wandelaars maken van de aanleiding gebruik om zich rood uit te dossen, al is het met een klein accent. Prachtig wat mooi. Heino was vandaag gastheer en dat ging als vanouds met Co de Rood. De aanjager van de humoristische ontvangst in Heino. Heino kleurde uiteraard ook weer rood met een rode loper en versieringen, een rood uitgedoste popkoor Heino, een megagrote schoen en een knalrode brandweer oldtimer. Voor wie wilde zat er een gratis ritje in. Een rondje om de kerk met loeiende sirenes. Het dorp heeft geweten dat vandaag alles in het teken stond van de Sallandse Wandelvierdaagse, want alle terrassen waren flink gevuld.

Eén en al acts

Maar laten we onze andere acts niet vergeten. Wat te denken van Annet Nikamp die voor een geweldige sfeer zorgde met haar streekmuziek bij Aver Heino. De Spreukenfee die briefjes uitdeelde aan de wandelaars. Een mooi voorbeeld: ‘het is beter om alleen te lopen dan met de menigte de verkeerde kant op’. De herfstdames zorgde voor heel wat frisse moed in het adembenemende bos bij ’t Reelaer. En de 2 kabouters zorgden ervoor dat hun eigen straatje werd schoongeveegd…Een ander mooi fotomomentje was bij de landkaart ‘Waor kom ie vandoan’…De stok heeft naar alle windrichtingen gewezen en ging ook meerdere malen de landsgrens over.

Blubberschoenen en soepele kuiten

Ook het Hoftheater was dit jaar gastheer. Alle wandelaars mochten met hun blubberschoenen over de rode loper en voor de liefhebbers was er zelfs een minitheater te bezoeken.Over de blubberschoenen gesproken. Het was vandaag een redelijk zwaar parcours volgens de wandelaars. Vele onverharde stukken in combinatie met de regenval van vorige week, was het af en toe zompig en lekker blubberen. Uiteraard geven wij daar altijd een positieve draai aan. De charme van het Sallandse land én bijkomend voordeel is dat de spieren net weer iets anders worden getraind ? Dat zorgde meteen voor meer animo bij onze masseurs in de SW4D-tent. De sportmasseurs behandelden veelal voeten, kuiten, bovenbenen en af en toe zijn er wat rugklachten. Al met al zijn de wandelaars maar al te blij met deze fijne service: ‘ik liep weer als een hinde’ was een van de mooie complimenten van vandaag.

Schoolreisje en brandnetelsoep

Voor de kids stond een extra verrassend programma op de rol. Ze vertrokken eerst met de bus naar de Flierefluiter om zich lekker uit te leven in het grootste kinderspeelparadijs van Overijssel. Eenmaal uitgeklauterd ging het startsignaal voor dag 2. Een prachtig parcours door de landerijen op weg naar ’t Natuurlijk Huus. Daar pruttelde de pompoen- en brandnetelsoep. Gemaakt van alleen maar pure ingrediënten. Ook kregen de kids een doosje met zaadjes mee om een eigen eetbare natuurgebiedje te maken. Door de natuurtuinen en het leemhuis gelopen ging de tocht verder naar boerderij en landwinkel de Knapervelder, daar waar alle andere routes ook samenkwamen. Gezelligheid ten top. Even koetjes en kalfjes kijken. De dames van de Knapenvelder hadden het er maar druk mee. De eigengemaakte boerencake en speculaas is tot de laatste kruimel toe opgegaan. Ook de kids liepen door het Hoftheater en als cadeau kregen ze een mooie bellenblaas. En toen was gasterij Noaber aan de buurt en hoe… de Simsalabim heksen zorgde voor flink wat spektakel, de muziek schalde uit de boxen en de lekkere broodjes van Jorink en versnaperingen van DIRK stonden weer klaar. Eenmaal lekker uitgerust, moest het dier van Boer Roel ook nog gevonden worden. Het olifantje was verstopt in het bos, maar eenmaal gevonden was het selfietime. Ook was Alie Ananas weer het middelpunt van vele selfies.

Wereldse ontmoetingen

De nodige Sport BSO beweegopdrachten zorgde ook voor leuke ontmoetingen tussen de 463 kidsdeelnemers. Er deden 100 kinderen en begeleiders mee uit Zwolle met wereldse roots, o.a. uit Eritrea. De hele wereld kwam even samen tijdens de SW4D. Kinderen die elkaar niet eerder hadden gezien, liepen samen hand in hand. Volgens de papa’s uit Eritrea, was de SW4D net als Afrika. Lekker buiten spelen en grapjes met elkaar maken. Samen wandelen, een gesprekje aanknopen, een hand geven, elkaar aankijken, een lach, dat maakt de wereld allemaal wat mooier. Dankzij onze hoofdsponsor Salland Zorgverzekeringen werden deze wereldse ontmoetingen mogelijk gemaakt.

En wat betreft een mooier Salland..we konden er allen niet omheen. De zon scheen, de blote armen kwamen tevoorschijn. Morgen wordt het zonnebrand smeren, want het wordt nu echt een Indian Summer. Wat mooi. Laat de dag van morgen maar komen. Op naar Luttenberg.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.