Stem mee voor Raalte: Wandelgemeente 2019

4 april 2019

De gemeente Raalte is in de race voor de titel Wandelgemeente van het Jaar 2019. Met 250 kilometer aan uniek wandelpad, verdeeld over de negen kernen, springt de gemeente Raalte er volgens de jury op een bijzondere manier uit. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door Te Voet’, de wandelkrant van Nederland.

Stemmen
Ook de mening van het publiek telt. Iedereen kan tot en met 17 mei 2019 18.00 uur op zijn of haar favoriete wandelgemeente stemmen via www.tevoetonline.nl/specials/wandelgemeente-van-het-jaar. Vindt u het ook heerlijk wandelen in de gemeente Raalte? En vindt u dat de gemeente Raalte de titel verdient? Help de gemeente én alle vrijwilligers die zich inzetten op wandelgebied de titel binnen te slepen door op de gemeente Raalte te stemmen.

Wethouder Jacques van Loevezijn: “Ik ben erg trots op deze nominatie. Het bevestigt wat we hier in de gemeente al weten, namelijk dat je hier heerlijk kunt wandelen. Naast de vele wandelroutes worden er ook veel wandelevenementen georganiseerd, zoals de Sallandse Wandel Vierdaagse. Wandelen is niet alleen gezond, het verbindt ook.” Het gebied van de gemeente Raalte maakt deel uit van het Wandelnetwerk Salland. Er kan in de gemeente Raalte gestart worden bij 16 startpunten, met in totaal keuze uit 47 rondwandelingen. De routes variëren van 2 tot 14 kilometer en kunnen gecombineerd worden.

Beoordeling
Te Voet’ heeft de wandelmogelijkheden van alle deelnemende gemeenten beoordeeld. Daaruit volgden de drie genomineerde gemeenten. Ze bleken stuk voor stuk extra vriendelijk voor wandelaars te zijn. De andere genomineerden zijn de gemeenten Opsterland in Friesland en Valkenburg aan de Geul in Limburg. Bij de eindbeoordeling kijkt Te Voet naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Een verslaggever van Te Voet heeft een van de wandelroutes in de gemeente Raalte beoordeeld. Zijn beoordeling verschijnt in de eerstkomende editie van de wandelkrant.

Stem mee voor Raalte: Wandelgemeente 2019
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.