HEETEN

vrijdag 01 november 2024

De dag van Heeten

Op de laatste dag ligt het Zuiden voor ons open. De lange routes hebben een rustpunt op het fraaie kerkplein in Wesepe, maar Heeten is het trefpunt voor de 20-, 30- en 40km-route en daarmee het startpunt voor de laatste etappe naar de intocht in Raalte. In dit landelijke gebied liggen tal van wandel- en fietspaden die de deelnemers door een fraaie omgeving leiden. Reeds in de Romeinse tijd was hier een ijzerindustrie, getuige restanten van smeltovens die bij aanleg van nieuwbouwwijken gevonden zijn.

Naast de routes van 20, 30 en 40 km. kent de SW4D ook kortere routes: 12 km voor wandelaars, 12 km voor rolstoelers en 8 km voor kinderen. Deze routes blijven wat dichter bij huis, maar zoeken daar wel de mooiste plekjes op door parken, het Hoftheater en rustpunten op boerenerven. En in de bebouwde kom is veel te ontdekken, zoals blijkt uit de onlangs ontworpen historische wandeling in het centrum van Raalte.

Online kaarten

De routes van de SW4D lopen door de prachtige natuur van de Salland. Routes zijn in goed overleg en zorgvuldig vastgesteld. Alleen op dag zelf zijn de GPX tracks van de route beschikbaar, word de route met pijlen aangegeven en zijn er verzorgingsposten op de routes. Deze online kaarten zijn slechts ter oriëntatie en illustratie. Klik op op gewenste route voor kaart.

 

GPX

De GPX bestanden zijn beschikbaar vanaf donderdag 31 oktober - 15:00 uur tot vrijdag 01 november - 18:00 uur.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.