DIRK Kidsprogramma

Vrijdag finaledag. Trek je dierenonesie aan of dos je extra feestelijk uit. Tot morgen šŸ™‚

DIRK Kidsprogramma 2019

Het thema van 2019 is ‘Beestenboel’ met Boer Roel! We verklappen alvast een hele grote verrassing. In 2018 hebben we vanwege het 10-jarig bestaan van het kidsprogramma een uitstapje met de bus gemaakt naar een andere startlocatie, de Flierefluiter…Dat smaakte naar meer… Na vele wensen en verzoeken kunnen we nu eindelijk bevestigen dat het Kidsprogramma in 2019 op woensdag 23 oktober (wandeldag 2) om 12 uur gaat vertrekken met de bus naar wederom de Flierefluiter…Tot 13 uur kan er lekker gespeeld worden en daarna gaan we een hele nieuwe en prachtige route wandelen met nog meer verrassingen…

Programmatijden op dinsdag, donderdag en vrijdag.
M.u.v. de woensdag, dan vertrekken we om 12 uur met de bus naar de Flierefluiter

12:00 uurĀ Kidsknutselcorner geopend
12:45 uur Start podiumprogramma
13:00 uurĀ Vertrek Kidsroute met onderweg meerdere stempelposten en een rustpost met heerlijke broodjes van bakkerij Jorink en een gezonde snack en drinken van DIRK Supermarkten.

Na de wandeling kunnen de kids zich nog volop uitleven
Sport BSO InOranje verzorgt sport- en spel activiteiten op het buitenterrein en er kan nog volop geknutseld worden in de kidscorner onder het genot van een glaasje ranja.

Afstanden per dagĀ 

Dag 1 8.04 km
Dag 2 7.95 km (let op: we vertrekken vanaf 12:00 uur met bussen naar de Flierefluiter, de start-locatie van dag 2)
Dag 3 8.31 km
Dag 4 7.69 km lange route en 6.33 korte route

Ingekomen brief van Alie Ananas

Lieve kinderen,
Wat een BEESTENBOEL is het DIT jaar!
Oh nee, sorry dat is het thema van dit jaar.
Dank je dat ik jullie mag vertellen over het DIRK Kidsprogramma 2019. Voor degene die mij niet kennen, mijn naam isĀ  Alie Ananas en samen met een heel team van meer dan 30 enthousiaste kidsvrijwilligers organiseren wij het kidsprogramma. Het wordt een geweldige BEESTENBOEL.

Boer Roel zoekt hulpjes
Boer Roel heeft een grote boerderij met gewone boerderijdieren maar ook met bijzondere dieren, die we zullen zien tijdens de SW4D. Hij heeft het heel druk en zoekt hulpje. Ik heb erop gesolliciteerd, want ik heb een baantje nodig om mijn reizen te kunnen betalen. Gelukkig mag ik als hulpje aan de slag. Boer Roel zoekt ook hulpjes om de dieren tijdens de SW4D weer terug te vinden, help jij ook mee?

Wandeldag 1
Dinsdag gaan we zoeken in Verpleeghuis de Hartkamp, op het CRT terrein en in Vital Center. We rusten uit bij Wijngaard de Landman van Ralph Mulder en genieten we van een krentenbol van Bakker Jorink en wat drinken van Dirk van de Broek. Dan hebben we weer voldoende energie om verder te zoeken. In Angeli Custodes helpen de bewoners ons met zoeken en vragen we de Burgemeester in het gemeentehuis om via social media alle inwoners van Raalte ons te helpen met zoeken. Vanuit de SW4D zullen we dat bericht natuurlijk doorsturen op onze eigen social media accounts. Gelukkig komen we onderweg 1 van de bijzondere dieren tegen en jullie mogen er zelfs mee op de foto zodat jullie het op Facebook kunnen zetten. De winnaar van de mooiste foto krijgt de volgende dag een leuk prijsje.

Wandeldag 2
Na een nachtje goed slapen zullen woensdag de bussen klaar staan om ons naar de Speel- en Recreatieboerderij de Flierefluiter te brengen. Daar kunnen we lekker spelen en gaan we verder met de zoektocht en gaan we op de foto met de bijzondere dieren die we vinden. We doen het Natuurlijk Huus, het Hoftheater, Gasterij Noaber aan en zullen terug bij de tent lekker op het buitenterrein spelen met In Oranje.

Wandeldag 3
Op donderdag gaan we op zoektocht langs de Basiliek de Kruisverheffing, Zozijn / De Kemphaan, het Raalter Dorpsbos en de Plaskerk waar de kids met hun zelfgemaakte verrekijker mooie taferelen kunnen zien. Terug bij de tent bekijken we de versiering en aankleding van Atelier Aventurijn. Onderweg hebben we weer 1 van de bijzondere dieren teruggevonden waar de kids mee op de fotoā€™s gaan.

Finale wandeldag
Op vrijdag missen we er nog eentje en die gaan we natuurlijk ook zoeken, we gaan kijken bij Boer Ogink, waar we door de koe-tunnel naar het terrein van Koerhuis lopen en over de stormbaan in het bos bij Scouting Raalte gaan. Daarna lopen we naar de Leeren Lampe waar we verzamelen om in 1 grote optocht over de rode loper op de Grote Markt te gaan waar we worden binnengehaald. Als we terug komen in de tent zullen er nog een aantal prachtige prijzen van onze sponsors worden op de startbewijzen van de kids die 4 dagen hebben gelopen. Misschien win jij dit jaar de fiets wel!!!!

Het Kids Team heeft er zin in! En jullie kunnen ons vinden in de Kidscorner achter in de tent of op het Kidsterrein buiten. Mijn kanjers herken je aan de mooie lime groene vesten. Dank jullie voor jullie aandacht en tot de SW4D šŸ™‚

Groetjes Alie Ananas

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.