DIRK Kidsprogramma

DIRK Kidsprogramma 2018: is een en al FEEST

Dit jaar viert het SW4D Kidsprogramma haar 10de verjaardag. Reden voor extra feestelijke kidseditie. Het kidsteam is volop bezig met het feestelijke programma. Het belooft een waar spektakel te worden. Je bent hierbij uitgenodigd om ook mee te doen. Maak het feestje mee op één of meerdere dagen.

Afstanden per dag 

Dag 1 8,4 km
Dag 2 8,4 km
Dag 3 6,8 km (let op! we vertrekken vanaf 12:00 uur met de bus naar een andere startlocatie, De Flierefluiter)
Dag 4 7,1 km (lange route) of 6,3 km (korte route)

Bekijk alle routes op GoogleMaps.

Programmatijden

Elke wandeldag is de SW4D kidsarea vanaf 12:00 uur geopend. Om 12:45 uur starten we met het podiumprogramma en om 13 uur vertrekken we met wandelen.

Bijzonderheden: Workshop Mozaïken

Op woensdag 24 oktober kun je vanaf 10 uur meedoen aan een workshop mozaïeken. Lijkt je dat leuk, meld je aan bij het kidsteam. Deelname is gratis.

Let op: op donderdag 25 oktober hebben we een bijzonder uitje. We vertrekken dan tussen 12:00-12:30 uur met de bus naar een andere startlocatie, De Flierefluiter. De eerste bussen staan om 11:45 uur klaar, zodat je rustig kunt instappen. Wees dus op tijd en zorg dat je je stempelkaart paraat hebt, die geeft je toegang tot de bus. Dit geldt ook voor meewandelende ouders/begeleiders.

Win die gloednieuwe fiets van Kruiper Tweewielers!
Wandel je álle dagen mee? Dan win jíj dit jaar misschien wel die gloednieuwe fiets of een van de andere mooie prijzen van  Foto & Zo,  kapsalon Schuurman of de GAMMA.

SW4D Kids vieren FEEST!

Volop verrassingen en festiviteiten voor het jubilerende kidsprogramma

Vorig jaar vierde het volwassen programma van de Sallandse Wandelvierdaagse zijn 2de lustrum. Omdat het kidsprogramma in het 2de jaar is geïntroduceerd kunnen de kids dit jaar uitzien naar een wel héél feestelijk programma in de week van 23 t/m 26 oktober 2018. Alles ademt feeststemming: een uitstapje, bijzondere doorkomsten, terugkerende typetjes, sportactiviteiten, knutselactiviteiten, traktaties, dans, muziek, cadeautjes en kidsvloggers.

Achter de schermen wordt er volop gewerkt aan allerlei feestelijke elementen. Het kidsteam is verdubbeld als werkgroep om alles tot in de puntjes voor te bereiden. ‘Op de route, in de tent, op het buitenspeelterrein en op het podium zal het thema FEEST op de voorgrond staan’, aldus Gerdine van Meerveld alias Alie Ananas van het Kidsteam.

Bijzondere doorkomsten

Voor de routeontwerpers Peter Schulkes en Toon Geertman is het topsport om de Kidsroutes elk jaar weer te voorzien van vernieuwende en verrassende elementen op de 8km route. Dit jaar gooien ze er nóg een schepje bij bovenop. Een tipje van de sluier: ‘We lopen zoveel mogelijk door bijzondere gebouwen en zijn ontzettend trots dat we door de Heilige Kruisverheffing mogen wandelen en ook Angeli Custodus en het Buurtcentrum ‘De Buut’ van Swaenewoerd heten ons van harte welkom’.

Donderdag 25 oktober start met een uitstapje per bus: we vertrekken vanuit 12:00 uur met de bussen

De feeststemming wordt elke dag iets meer opgebouwd. Maaike Heethaar (bestuurslid SW4D): ‘Op de derde wandeldag hebben we een hele bijzondere verrassing én verandering. We vertrekken per bus naar een feestelijke startlocatie, namelijk De Flierefluiter. Vanaf 12 uur vertrekken de bussen vanaf start-finishterrein. De kinderen krijgen nog even de tijd om lekker te spelen en dan zal het officiële startmoment om 13:00 uur plaatsvinden in de ‘Veestschuur’. Het idee is van de eigenaar zelf’. Erwin Pronk: ‘Toen ik hoorde dat de kids een feestje te vieren hebben, heb ik meteen Maaike Heethaar gebeld. We waren er binnen een uur uit. Dit plan gaan we uitwerken’. Ook ElboBus uit Heino haakt aan: ‘Hoe fantastisch is het als je dit feestje extra cachet kunt geven door ze te vervoeren in de verschillende themabussen die wij hebben. Daar dragen wij graag een steentje aan bij’, aldus Martyn Besselsen.

Kidsvlogteam gezocht

Vloggen is niet meer weg te denken in deze tijd. En hoe breng je alle festiviteiten goed in beeld, met een eigen SW4D Kids vlogteam.  Lars Henning, die al jaren de kidsjournaals verzorgde is op zoek naar 4 jongens en/of meiden die tijdens de week willen vloggen. En dat gaat op een professionele manier.  Ga je deelnemen en wil je kans maken om in het kidsvlogteam te komen, meld je dan voor aan via info@sw4d.nl 

Traktaties onderweg en de fiets

Trouw zoals ze zijn viert Bakkerij Jorink ook dit jaar haar 10de verjaardag bij het kidsteam. Vanaf het eerste jaar trakteren ze op het door de kids bedachte ‘Lekker fit!’ broodje boordevol gezonde en energierijke voedingsstoffen. Ook stelt Kruiper Tweewielers voor de 10de keer een fiets ter beschikking voor de feestelijke verloting op de vrijdag voor een van de kidsvierdaagsewandelaars. Maaike Heethaar: ‘Het kidsprogramma is elk jaar weer iets gegroeid, maar bakkerij Jorink en Kruiper Tweewielers hebben de toon gezet’. Ook DIRK Raalte zorgt weer voor de nodige gezonde versnaperingen onderweg. ‘We zijn als organisatie ontzettend dankbaar dat we wederom op hun steun kunnen rekenen.’

Sport BSO InOranje zorgt voor sport en spel

Een feestelijk jaar zorgt ook weer voor nieuwe samenwerkingen. Jurgen Bruggeman directeur KDV de Rode Bank (waar Sport BSO InOranje onderdeel van is), is met zijn gezin een bekend gezicht tijdens de SW4D. ‘Bij ons is de SW4D een jaarlijkse traditie. Een geweldig sportief feest voor jong en oud. We vinden het heerlijk om lekker buiten bezig te zijn, gezellig met vrienden onder elkaar.’ Toen ik benaderd werd om mee te denken aan deze feestelijke editie gingen alle radertjes draaien’, aldus Bruggeman. Maaike Heethaar: ‘Van het inzetten van een warming-upper tot sport- en spelbegeleiding op het buitenterrein . Dat is toch geweldig’. ‘Er zijn nog meer ideeën, maar dat blijft nog even een verrassing’, glimlacht Bruggeman.

Kortom een herfstvakantieweek die volop in feeststemming gevierd moet worden als het aan het SW4D-kidsteam ligt. De inschrijving is inmiddels geopend. Het kidsprogramma is bedoeld voor kinderen t/m 14 jaar en begeleiders. Dagdeelname is ook mogelijk.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de SW4D? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven Nieuwsbrief