LUTTENBERG

donderdag 31 oktober 2024

De dag van Luttenberg

These boots are made for walking: op de donderdag richting het Oosten. Luttenberg, ook wel de parel van Salland genoemd, is het vertrouwde rustpunt. Luttenberg betekent ‘kleine berg’. Die is dan ook niet hoger dan 31 meter, maar op de Sallandse heuvelrug heet iedere heuvel ‘berg’. Luttenberg zorgt ieder jaar voor een verrassing in het bos. Wie weet?! Het dorp heeft meerdere bezienswaardigheden zoals het klompenatelier, landbouwmuseum De Laarman en de Lourdesgrot.

Het dorpje Mariënheem ligt onder het bereik van alle routes. Medewerkers en cliënten van De Parabool, een instelling voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, ontvangen de wandelaars met muziek en lekkernijen uit hun bakkerij en buurtwinkel. Mariënheem is bekend uit de landelijke pers door de rijksweg die dwars door het dorp loopt. Het wachten is op een rondweg, maar wij nemen de voetgangerstunnel.

 

Online kaarten

De routes van de SW4D lopen door de prachtige natuur van de Salland. Routes zijn in goed overleg en zorgvuldig vastgesteld. Alleen op dag zelf zijn de GPX tracks van de route beschikbaar, word de route met pijlen aangegeven en zijn er verzorgingsposten op de routes. Deze online kaarten zijn slechts ter oriëntatie en illustratie. Klik op op gewenste route voor kaart.

 

GPX

De GPX bestanden zijn beschikbaar vanaf woensdag 30 oktober - 15:00 uur tot donderdag 31 oktober - 18:00 uur.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.