LUTTENBERG

donderdag 26 oktober 2023

De dag van Luttenberg

Vormt de IJssel aan de westzijde de grens van Salland, aan de oostzijde is dat de Sallandse heuvelrug. Het zijn geen ijzingwekkende hoogtes, maar we benoemen de heuvels toch als berg: o.a. Lemelerberg, Holterberg, Noetselerberg en de Luttenberg. Deze laatste geeft zijn naam aan het dorp, waar alle routes vandaag doorheen komen. Naast een hartelijke ontvangst in het centrum kun je een verrassende act in het bos verwachten. Het  is steeds de vraag wat dat nu weer gaat worden. In het centrum van Luttenberg zien we de Lourdesgrot gebouwd door de inwoners met stenen uit de berg. Een ander voorbeeld van saamhorigheid en ondernemingslust is landbouwmuseum De Laarman. Zeker een bezoekje waard. Klompenmaker Martin Dijkman stelt zijn atelier open, waar ook zijn replica in 30.000 miniklompjes van de Nachtwacht te zien is.

Maar er zijn meer pareltjes op rustpunten vandaag: belevingstuin ’t Schippertie, een biologische melkgeitenboerderij met het panorama van Salland op de stalwand en camping ‘t Linderhof. Laat je verrassen.

Het dorpje Lemele, bekend van de Alternatieve SW4D 2021 wordt aangedaan door de 40km-lopers.

 

Online kaarten

De routes van de SW4D lopen door de prachtige natuur van de Salland. Routes zijn in goed overleg en zorgvuldig vastgesteld. Alleen op dag zelf zijn de GPX tracks van de route beschikbaar, word de route met pijlen aangegeven en zijn er verzorgingsposten op de routes. Deze online kaarten zijn slechts ter oriëntatie en illustratie. Klik op op gewenste route voor kaart.

12Km Rolstoelgebruikers 

12Km Route

20Km Route 

30Km Route

40Km Route 

GPX

De GPX bestanden zijn beschikbaar vanaf woensdag 25 oktober - 15:00 uur tot donderdag 26 oktober - 18:00 uur.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.