4 iedereen toegankelijk!
Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als we het hebben over toegankelijkheid, willen we duidelijk zijn in wat je van ons kunt verwachten en wat we van jou als wandelaar verwachten.
- We verwachten uiteraard dat je getraind bent en dat de hulpmiddelen die je gebruikt in goede conditie zijn. Wij bieden geen reparatiedienst, maar zijn zeker bereid je te helpen waar we kunnen. Reserveonderdelen of een reparatiesetje dien je zelf bij je te hebben. Mocht je onderweg pech krijgen, dan staat er een bus klaar om je terug te brengen naar de start of je op een andere manier te helpen.
- Als je onderweg hulp of begeleiding nodig hebt, dien je daar zelf voor te zorgen. Begeleiding kan met je meewandelen of je onderweg helpen waar nodig. Familie en/of vrienden zijn welkom om mee te wandelen.
Routes:
- De toegankelijke verharde routes zijn alle dagen ongeveer 12 kilometer lang.
- Je kunt, net als alle deelnemers, vier dagen meelopen door het mooie Salland, maar dagdeelname is ook mogelijk.
- De verharde routes zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of aankoppelhandbikes. Scootmobielen en elektrische rolstoelen zijn niet toegestaan op de routes tijdens de SW4D. Je loopt of rolt zoveel mogelijk samen met de reguliere wandelaars op wandelsnelheid. Dit is omwille van de veiligheid, wegafzettingen en het programma dat onderweg wordt aangeboden.
- De verharde routes zijn ook toegankelijk voor mensen die vanwege hun beperking of om andere redenen aangewezen zijn op dit type paden. Behoor jij tot deze groep mensen en is 12 kilometer wandelen over verharde weg voor jou mogelijk, je bent welkom.
- De routes staan op papier, zijn (deels) bewegwijzerd en beschikbaar via de SW4D-site in GPX-formaat.
- Kenmerkend voor de Sallandse Wandelvierdaagse is de gemoedelijke sfeer onder de wandelaars, het vermaak in de tent en de routes die door de mooiste gebieden van Salland leiden. Op de toegankelijke route
Voorzieningen bij het startpunt:
- We starten met de routes vanuit onze sfeervol ingerichte tent aan de Domineeskamp in Raalte. De starttijden zijn van 11.00 tot 11.30 uur.
- Starten en/of wandelen met een groep is mogelijk onder leiding van een rollende deelnemer/SW4D-vrijwilliger. Deze groep start om 11.15 uur.
- Op het startpunt zijn invalidenparkeerplaatsen, een invalidentoilet en voldoende ruimte voor rolstoelgebruikers in de tent aanwezig. Ook is er een aparte, lage inschrijfbalie voor rolstoelgebruikers.
- EHBO en massage zijn aanwezig in de tent.
Voorzieningen onderweg:
- Na ongeveer 6 kilometer bevindt zich een rustpunt met catering en vermaak. Hier is tevens dagelijks een invalidentoilet aanwezig.
- Een rolstoelbus/bezemwagen is op afroep beschikbaar mocht je niet verder kunnen of materieelpech krijgen.
- (mobiele) EHBO beschikbaar.
Overig:
- Wanneer je deelneemt aan de SW4D, gelden dezelfde inschrijfregels en prijzen als voor deelnemers op de reguliere routes. Ook de beloning is hetzelfde; wij maken geen onderscheid: iedereen doet mee en iedereen is gelijk!
- Begeleiders, vrienden en familie zijn uiteraard ook altijd van harte welkom om mee te wandelen. Van deze mogelijkheid is, ook op de toegankelijke routes, al veelvuldig gebruikgemaakt. Voor iedereen die meeloopt of meerolt gelden dezelfde inschrijvingsregels van de SW4D, dit geldt ook voor de begeleiding.
- Het meenemen van een hulphond of blindengeleidehond is toegestaan. Deze moet herkenbaar zijn als werkhond en zowel tijdens de wandeling als op de startlocatie te allen tijde aangelijnd zijn.
- Bij de SW4D-tent zijn vrijwilligers beschikbaar die je kunnen helpen en wegwijs kunnen maken op het terrein.
- Overnachten voor rolstoelgebruikers is mogelijk; informatie hierover staat op de SW4D-site.
- Voor vragen kun je terecht bij ons informatiepunt via het contactformulier, telefonisch via 06-33798079 of via info@sw4d.nl.