12 km Rolstoelvriendelijk Route

6 augustus 2023

Een werkgroep, bestaande uit o.a. rolstoelgebruikers, heeft het idee uitgewerkt om de route van de 12 km geschikt te maken voor rolstoelgebruikers.  Als SW4D juichen wij deze ontwikkeling van harte toe. Iedere rolstoelgebruiker die (evt. met een begeleider) in een wandeltempo mee wil doen is van harte welkom.

De routes van 2023 zijn al verkend. Natuurlijk is de charme van de Sallandse Wandelvierdaagse ook dat er eens over een onverhard pad genomen wordt, maar hiervoor heeft de werkgroep enkele kleine omleidingen gemaakt, welke zijn aangegeven in de speciale GPX-route.  Ook de kunst- en culturele vermaak op de route is aangepast, zodat iedereen hier van kan genieten.

Op de route zijn extra toiletten geplaatst voor deze doelgroep en onze grote tent bij start en finish is speciaal voor rolstoelers vergroot. Mede dankzij een subsidie gaan wij deze pilot het komende jaar lopen. En natuurlijk zal er altijd een verbeterpunt te vinden zijn, maar wat zou het mooi zijn als er 50 rolstoelgebruikers meedoen aan deze editie. Zo maken wij het beleven van een wandelevenement voor iedereen toegankelijk.

Rolstoelgebruikers kunnen zich op onze site aanmelden via

Inschrijven voor 12 KM (GPX)

Via onderstaande button kun je je inschrijven voor deze afstand:

Inschrijving SW4D 2023

Wilt u s.v.p. aangeven dat u deelneemt aan rolstoelroute.  (Bij aanmelding worden op site nog alle afstanden getoond, maar alleen voor de 12 Km route  zijn er omleidingen aangegeven m.b.v. van GPX.)

Opmerking over handbikers:

Natuurlijk mogen handbikers meedoen. Echter wij zijn een wandelevenement wat betekent dat wij verwachten dat iedereen zich aan een normaal wandeltempo houdt. Zo houden wij het voor iedereen gezellig!

12 km Rolstoelvriendelijk Route
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.